Isplata poticaja poljoprivrednim proizvođačima u Federaciji Bosne i Hercegovine za prvihšest mjeseci ove godine počela je krajem prošle sedmice.
Na ovaj način federalna Vlada počela je ispunjavati zahtjeve poljoprivrednika koji su tražili da poticaji za prvu polovinu 2012. godine budu isplaćeni do 20. augusta.
Avdo Muslimović, predsjednik Saveza poljoprivrednih proizvođača FBiH, potvrdio  je da je isplata poticaja počela u pojedinim kantonima mljekarima i proizvođačima povrća, ali o detaljima nije mogao govoriti jer nema potpunih informacija.
I federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović je potvrdio da je isplata počela, ali je dodao da, nažalost, neće moći biti isplaćeni poticaji za svih šest mjeseci.
“Krenuli smo sa isplatama, dio ćemo isplatiti do kraja ove sedmice, a ostatak tokom sljedećeg mjeseca”, kazao je ministar Lijanović.
Ipak, poljoprivrednici još ne mogu biti zadovoljni jer, kako kaže Muslimović, vlasti trebaju ispuniti i ostale zahtjeve poljoprivrednika kako se ne bi suočili sa protesti ma i blokadama saobraćajnica u septembru.


( 5 Glasova )

Ostale novosti

KKD Anketa

Kupujete li domaće proizvode?

KKD newsletter

Upišite se u našu mailing listu i primajte sedmični newsletter

Dodajte nas na:

Add this page to Blinklist Add this page to Del.icoi.us Add this page to Digg Add this page to Facebook Add this page to Furl Add this page to Google Add this page to Ma.Gnolia Add this page to Newsvine Add this page to Reddit Add this page to StumbleUpon Add this page to Technorati Add this page to Yahoo