(eKapija.ba) Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske trebalo bi da tokom naredne nedjelje isplati šest miliona maraka podsticajnih sredstava, i to za premiju za mlijeko za maj, za zahtjeve za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i za rješenja po ostalim obrađenim zahtjevima.


Ministarstvo je saopštilo da je do sada isplatilo 9,4 miliona KM od 15,5 miliona KM raspoloživih sredstava za treći kvartal, te da, na bazi proširenja operativnog budžeta za treći kvartal, ubrzanim tempom odobrava isplatu podsticaja za zahtjeve obrađene u prvom polugodištu.


Isplaćena je premija za mlijeko za april, kao i premija za proizvodnju mesa, sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije, izgradnju objekata u stočarstvu, nove investicije u biljnu proizvodnju i sve ostale mjere za seoski razvoj.


Preostalih 6.000.000 KM predviđeno je za isplatu tokom naredne nedjelje, i to za premiju za mlijeko, za maj, zahtjeve za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, u iznosu od 600.000 KM, i isplatu rješenja po ostalim, obrađenim, zahtjevima za podsticaje.

Odobrena je i isplata preduzeću JP "Protivgradna preventiva Srpske" iz Gradiške 180.000 KM za nabavku protivgradnih raketa.


 


( 0 Glasova )

KKD Anketa

Kupujete li domaće proizvode?

KKD newsletter

Upišite se u našu mailing listu i primajte sedmični newsletter

Dodajte nas na:

Add this page to Blinklist Add this page to Del.icoi.us Add this page to Digg Add this page to Facebook Add this page to Furl Add this page to Google Add this page to Ma.Gnolia Add this page to Newsvine Add this page to Reddit Add this page to StumbleUpon Add this page to Technorati Add this page to Yahoo