SARAJEVO, (FENA) - Zamjenik ministra finansija i trezora BiH Fuad Kasumović i direktor za pravna pitanja, naučna istraživanja i naučnu suradnju Glavne uprave za poreze u Ministarstvu za ekonomiju i finansije Kraljevine Maroko Brahim Kettani parafirali su jučer u Rabatu Sporazum između BiH i Kraljevine Maroko o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju fiskalne evazije u odnosu na poreze na dohodak.

Kako je saopćeno iz resornog ministarstva, Kasumović je posjetio marokansko Ministarstvo ekonomije i finansija, gdje je razgovarao s ministrom ekonomije i finansija Salaheddinom Mezouarom.
Susreo se i s predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva za energiju, rude, vodu i okoliš Maroka.

Tokom razgovora s visokim marokanskim dužnosnicima u Rabatu, istaknuta je potreba jačanja sveukupnih bilateralnih odnosa  s posebnim akcentom na unapređenje privredne i trgovinske saradnje, te saradnje u oblasti kulture, sporta, obrazovanja, turizma.


( 0 Glasova )

Ostale novosti

KKD Anketa

Kupujete li domaće proizvode?

KKD newsletter

Upišite se u našu mailing listu i primajte sedmični newsletter

Dodajte nas na:

Add this page to Blinklist Add this page to Del.icoi.us Add this page to Digg Add this page to Facebook Add this page to Furl Add this page to Google Add this page to Ma.Gnolia Add this page to Newsvine Add this page to Reddit Add this page to StumbleUpon Add this page to Technorati Add this page to Yahoo