(eKapija.ba)- Rasadnik Cazin, koji posluje u okviru Šumsko-privrednog društva "Unsko-sanske šume", jedan je od rijetkih u Federaciji BiH, koji je ispoštovao preporuke resornog federalnog ministarstva o povećanju zastupljenosti lišćara u proizvodnji i pošumljavanju.

Proizvodnjom milion sadnica u prošloj godini na 65 hektara produktivnog zemljišta omogućeno je održivo i optimalno gospodarenje šumskim ekosistemima, kao i njihovo obnavljanje, izjavila je za Fenu upravnica Rasadnika Cazin, Zlata Tuzlak.

Prema njenim riječima, osim četinara proizvedene su i sadnice lišćara i voća, od kojih je za potrebe ŠPD "Unsko-sanske šume" na teren otpremljeno 732.000.

Pored proizvodnje šumskog sadnog materijala, prema razvojnim planovima ovaj rasadnik namjerava proširiti proizvodnju hortikulturom, kroz plastenički uzgoj sadnica cvijeća, ukrasnog grmlja i drveća.


( 3 Glasova )

KKD Anketa

Kupujete li domaće proizvode?

KKD newsletter

Upišite se u našu mailing listu i primajte sedmični newsletter

Dodajte nas na:

Add this page to Blinklist Add this page to Del.icoi.us Add this page to Digg Add this page to Facebook Add this page to Furl Add this page to Google Add this page to Ma.Gnolia Add this page to Newsvine Add this page to Reddit Add this page to StumbleUpon Add this page to Technorati Add this page to Yahoo