(FENA) - Delegacija Samostalnog sindikata PPDIVUTBiH danas je posjetila Bratunac i razgovarala  s Nedeljkom Mlađenovićem,  načelnikom Općine, Mustafom Golićem, predsjednikom Skupštine općine i Vjekoslavom Stevanovićem,  predsjednikom Organizacionog odbora  Međunarodnog sajma poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma „Dani maline“, koji će biti održan  25. i 26. juna u Bratuncu.
U delegaciji Sindikata PPDIVUTBiH su bile predsjednice sekcija žena i mladih Sonja Prvulović i Maja Radić i predsjednik tog sindikata Mehmed Avdagić.

Saradnja Sindikata PPDIVUTBiH i Općine Bratunac, kako je istaknuto tokom sastanka, ove će godine poprimiti snažniji karakter  jer će se Sindikat neposredno uključiti u sajamske aktivnosti.

Sindikat PPDIVUTBiH i rukovodstvo Općine također su pozvali zainteresirane proizvođačko-prerađivačke kompanije u oblasti poljoprivrede i one iz oblasti turizma da se uključe u bratunačke sajamske aktivnosti, jer će  domaćim proizvođačima i davaocima turističkih usluga otvoriti još veće mogućnosti  na domaćem i na inozemnom  tržištu, s obzirom na to da  ovaj sajam ima međunarodni karakter, saopćeno je iz Sindikata PPDIVUTBiH.

Po Avdagićevim riječima, osim što Sindikat PPDIVUTBiH u svoje članstvo integriše i poljoprivrednike i članove zemljoradničkih zadruga tog kraja, uključivanje u sajamske i ostale dogovorene aktivnosti je ujedno i najkonkretnija realizacija zadataka iz Rezolucije Sindikata PPDIVUTBiH o zaštiti domaće proizvodnje.

Načelnik Općine  Nedeljko Mlađenović informirrao je goste o velikim mogućnostima proizvodnje mlijeka i pilećeg mesa u bratunačkom kraju. Naglasio je da se godišnje u tom kraju proizvede oko 170 hiljada litara mlijeka  te da je neophodno i pokretanje pogona za njegovu preradu,  što bi, uz organizovaniju proizvodnju i otkup pilećeg mesa, otvorilo mogućnosti većeg zapošljavanja, a posebno mladih i žena.


( 0 Glasova )

Ostale novosti

KKD Anketa

Kupujete li domaće proizvode?

KKD newsletter

Upišite se u našu mailing listu i primajte sedmični newsletter

Dodajte nas na:

Add this page to Blinklist Add this page to Del.icoi.us Add this page to Digg Add this page to Facebook Add this page to Furl Add this page to Google Add this page to Ma.Gnolia Add this page to Newsvine Add this page to Reddit Add this page to StumbleUpon Add this page to Technorati Add this page to Yahoo