Hronologija zločina u Rajlovcu

Muškarac naoružan automatskim oružjem ušao je večeras oko 19.30 sati u sportsku kladionicu u sarajevskom naselju Rajlovac i ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH, Armina Salkića i Nedeljka Radića te ranio još jednu osobu.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 19.11.2015 08:53
Pri izlasku iz kladionice pucao je i na autobus gradskog prijevoza u kojem su od krhotina razbijenih prozora lakše ranjene još tri osobe. Napadač, kojeg su očevici identificirali kao Enesa Omeragića, udaljio se u pravcu obližnjeg naselja Sokolje i skrio u obiteljsku kuću.

Policija je ubrzo blokirala cijelo naselje i opkolila Omeragićevu kuću. Pregovori o predaji navodno su trajali nekoliko sati, a nešto prije ponoći Omeragić je izvršio samoubojstvo. Uviđaj na mjestu ubistva u sportskoj kladionici trajao je i iza ponoći. Policija i tužioci započeli su uviđaj i na mjestu samoubistva Enesa Omeragića u porodičnoj kući u Sokolju. Nema službenih informacija je li se još neko osim Omeragića nalazio u kući u trenutku kada je izvršio samoubistvo.

Nadležne institucije još nisu saopštile hoće li se ubistvo dvojice pripadnika OS BiH klasificirati kao terorizam. Policijski i politički dužnosnici koji su se tokom noći obratili medijima odbili su govoriti i o mogućim motivima zločina. 

(Fena)