Osumnjičeni za ubistvo dva vojnika OS BiH izvršio samoubistvo

Glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić, koji je prethodno bio u kući osumnjičenog za ubistvo dva vojnika Oružanih snaga BiH, novinarima je kazao da je osumnjičeni izvršio samoubistvo upotrebom eksplozivne naprave.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 19.11.2015 08:46
"Osoba koja se sumnjiči za ubistvo dva vojnika u kući na adresi Ibrahima Perviza na broju 14. izvršila je samoubistvo, najvjerovatnije upotrebom eksplozivne naprave", rekao je Nefić.

Napomenuo je da je uviđaj u toku i da će kasnije biti poznati više informacija.

U međuvremenu, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je novinarima nakon sastanka u zgradi Vijeća ministara BiH, u vezi s napadom u kojem su poginula dva vojnika Oružanih snaga BiH, kazao da je pucanj u vojnike pucanj u državu.

"To niko ne može raditi. Takve stvari će se sankcionisati. Pucanj u vojnike je pucanj u državu BiH", rekao je Zvizdić.

Istakao je da je istraga u toku i da će kasnije biti poznata kvalifikacija napada koji se desio u srijedu navečer u naselju Rajlovac u Sarajevu.

"Podigli smo stepen sigurnosti. U BiH je nedopustivo da bilo ko može pucati u uniformisanog vojnika. To je razlog ovog sastanka. To je ključna poruka. Stepen sigurnosti će biti povećan na najviši nivo", rekao je Zvizdić.

Enes Omeragić, osumnjičeni za napad vatrenim oružjem u kojem su poginula dvojica vojnika OS BiH, izvršio je samoubistvo nekoliko minuta prije ponoći. Omeragić je samoubistvo izvršio u kući na Sokolju, koju su nakon počinjenog djela, opkolile jake policijske snage.

(AA)