Bh. privrednici otputovali u Abu Dhabi

U organizaciji Privredne komore FBiH (PKFBiH), a na poziv Fondacije Khalifa Bin Zayed Al Nahyan, bh. privredna delegacija otputovala je u Abu Dhabi gdje će učestvovati na na festivalu „Shaikh Zayed“.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 18.11.2015 14:12
Festival „Shaikh Zayed“, u periodu od 15. novembra do 15. decembra, tradicionalna je manifestacija koja se održava svake godine u okviru obilježavanja praznika Ujedinjenja arapskih emirata i ujedno je najznačajnija privredno kulturna manifestacija u zemlji.

PKFBiH je na poziv Fondacije u vrlo kratkom periodu uspjela okupiti predstavnike dvadeset firmi sa 40 učesnika kojima će na raspolaganje biti 25 uređenih štandova na kojima će moći izlagati, prodavati  robu i prezentirati svoje usluge i time na najbolji način predstaviti našu privredu.

 - Dobročinstvom Fondacije, svi troškovi smještaja, ishrane, prijevoza roba i ljudi, kao i zakupa štandova tokom boravka naše delegacije su na njihov teret - saopćeno je iz PKFBiH.

Privrednu delegaciju predvode firme Bekto Precissa, Bellissima, Granoff, Koteks Tešanj, Moj San, Hoteli Ilidža, Emirates tourism and investment, Mljekara Livno Puđa, Dr Pasha, uz predstavnike obrtnika iz oblasti starih zanata i ručno pripravljenih  biljnih preparata na bazi meda.

(Fena)