Jeste li upoznati sa svadbenim bontonom?

Ove stvari nikako nemojte raditi na nečijem vjenčanju.

Znate li osnovna pravila svadbenog bontona? Ako je vaš odgovor negativan, onda je pravo vrijeme da ih usvojite jer je sezona vjenčanja u punom jeku. Donosimo vam popis pet stvari koje niti jedan gost nikada ne smije napraviti na vjenčanju

1. Nazvati mladenku na dan vjenčanja

Mladenci su vam sigurno već dali upute o tome gdje se i kada održava vjenčanje i obavijestili vas o svim bitnim detaljima. Vaša je obaveza da sve potvrdite prije njihovog velikog dana, a ako ipak imate neke dileme, nazovite bilo koga osim mladenaca kako biste dobili informaciju koju tražite, piše Zadovoljna.hr.

2. Žaliti se mladencima

Smjestili su vas za isto stol s ljudima koje uopće ne poznajete, hrana vam baš i nije dobro sjela na želudac, nema papira u WC-u. U redu je, smijete imati prigovore, ali taj dan zadržite ih za sebe i ne zamarajte mladence s njima.

3. Izostati bez najave

Naravno, ponekad se u životu dogode situacije koje su nepredvidive i zbog kojih sve morate otkazati. Međutim, ako nekoliko tjedana prije vjenčanja znate da mu iz bilo kojeg razloga ne možete prisustvovati, obavezno to javite mladencima. Ne čekajte zadnji dan i zadnji trenutak kako biste ih obavijestili o tome.

4. Nositi bijelo

Jedno od najstarijih pravila svadbenog bontona kaže kako uzvanici na vjenčanju ne smiju nositi bijelo kako ne bi zasjenili mladenku. Pridržavajte se tog pravila. Naravno, uvijek postoje i iznimke. Nekim mladenkama nije bitno hoće li uzvanici nositi bijelu odjeću, pogotovo ako one same nemaju vjenčanicu iste boje ili žele da je 'dress code' za vjenčanje bijela boja. U tom slučaju sigurno će vam napomenuti da je slobodno možete nositi.

5. Objaviti da ste zaprošeni ili trudni

Glavne zvijezde vjenčanja ipak moraju biti mladenci jer se taj dan slavi njihova ljubav. Svoje lijepe vijesti zadržite za sebe i podijelite ih sa svima neki drugi dan.

(Bljesak.ba)