Zvizdić u razgovoru sa direktorom TIKA-e

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić primio je danas direktora Turske razvojne agencije (TIKA) Huseyina Şanlija. Razgovarali su o dosadašnjim aktivnostima koje provodi TIKA u BiH.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 17.11.2015 14:59
Predsjedavajući Zvizdić se  zahvalio  na  dvadesetogodišnjem prisustvu TIKA-e u BiH, na obnovi našeg kulturno-historijskog naslijeđa i na realiziranju više od  sedam stotina projekata iz oblasti poljoprivrede, turizma, kulture, obrazovanja itd. 

Direktor Şanli se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i rekao da TIKA ima cilj da poboljša aktivnosti i komunikaciju sa državnim institucijama i da radi na očuvanju i obnovi našeg kulturno – historijskog naslijeđa. Istaknuo je već započetu obnovu mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu u vrijednosti od 5 miliona eura. On je rekao da je Turska pomogla svojim projektima 140 zemalja svijeta u oblastima od obrazovanja do zdravstva i poljoprivrede i naglasio da će i dalje nastaviti sa realiziranjem  sličnih projekata.

Tokom susreta, ocijenjeno je da postoji izuzetno dobra saradnja između dvije države i izražena je spremnost za njenim svakodnevnim jačanjem kroz realizaciju projekata koji su od interesa za BiH.

(KKD)