U BiH Facebook neiskorišten potencijal za oglašavanje

Na seminaru "Marketing i komunikacije na društvenim mrežama", koji se održava u Sarajevu, istaknuto je da su društvene mreže danas potrebne svima te da u BiH već ima 1,4 miliona korisnika Facebooka i da svi koji žele neposredno komunicirati s javnošću moraju tamo biti prisutni.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 17.11.2015 11:20
Predavač Ilija Brajković iz agencije Akcija rekao je da su internet i društvene mreže promijenile način komuniciranja, te da se kompanije i javne ustanove moraju prilagoditi tom dvosmjernom načinu komuniciranja, neki samo zbog promocije, a neki zbog mogućnosti neposrednog informiranja javnosti. 

Naglasio je da je najveća pogodnost društvenih mreža vrlo jeftino i ciljano oglašavanje jer sam Facebook ima oglašavački sistem putem kojeg je moguće precizno odabrati ciljanu grupu, npr. muškarci iz Sarajeva od 30 do 35 godina, i samo njima prikazati određeni oglas.

Brajković je pojasnio da su, za razliku od zapadne Evrope ili SAD-a, gdje su oglasi na Facebooku puno skuplji, cijene u BiH i regiji niske jer veliki broj oglašivača nije prisutan na društvenim mrežama. 

Seminar je organizirala agencija Apriori, a nakon Mostara i Sarajeva sutra će biti održan i u Banjoj Luci.

(Fena)