Bosnu će bodriti 3.000 vatrenih navijača

Navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine počeli su se okupljati u centralnim ulicama Dublina, gdje će večeras bodriti izabranike selektora Mehmeda Baždarevića u revanš utakmici baraža za EURO 2016 protiv Republike Irske.

  • Kategorija Sport
  • Objavljeno 16.11.2015 16:25
Oko 3.000 Bosanaca i Hercegovaca iz zemlje, ali i brojnih  država zapadne Evrope i Amerike stiglo je u irsku prijestolnicu gdje su, kako kažu, „počeli zagrijavanje za utakmicu“. Sa zastavama i šalovima BiH prave dobru atmosferu i zabavljaju se u barovima i centralnoj jezgri predivnog Dublina, koji je danas u znaku fudbala.   

Prema posljednjim informacijama BiH će na stadionu „Aviva“ bodriti više od 3.000 navijača. Osim rasprodanog sektora za simpatizere BiH, gostujućih pristalica bit će i na dijelu tribina koje pripadaju Ircima. Kako ističu iz FS Irske stadion bi trebao biti ispunjen do posljednjeg mjesta, te se uzdaju u tradicionalno sjajnu podršku.

Revanš utakmica baraža za EURO 2016 između Irske i BiH igra se večeras na stadionu „Aviva“ u Dublinu, kapaciteta 50.000 sjedećih mjesta, sa početkom u 19:45 po lokalnom, odnosno 20:45 po srednjoevropskom vremenu. Prvi meč u petak u Zenici završen je rezultatom 1:1.

(AA)