"STENS - EURO- ASFLAT" osvojio prvenstvo Varaždina

Na 45. otvorenom prvenstvu Varaždina Memorijalu "Mirko Abramović" predstavnici kluba "STENS - EURO-ASFALT" Sarajevo Toni Ramljak i Benjamin Zijadić ostvarili su zavidan rezultat.

  • Kategorija Sport
  • Objavljeno 16.11.2015 11:19
Naime, u konkurenciji najmlađih kadeta ekipno, najveći potencijal, najveći talenat i najbolji rezultat pokazali su bosanskohercegovački stonoteniseri, još uvijek mladi takmičari za reprezentativni dres, članovi kluba "STENS - EURO-ASFALT" Sarajevo.

Toni i Benjo su u ekipnom dijelu takmičenja osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju pobijedivši sve ekipe protiv kojih su igrali. Od maksimalnog učinka protiv ekipa iz Slovenije i Hrvatske na turniru dijelio ih je samo jedan poraz u individualnom dijelu u finalu koje je riješeno 3:1 u korist kluba "STENS - EURO-ASFALT". 

Momci su pokazali odličan timski rad, sportski duh, ozbiljnost i dobru igru kojom su zasluženo osvojili ovaj veliki turnir, na kojem su učestvovale ekipe iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine što pokazuje da je klub "STENS - EURO-ASFALT" Sarajevo rasadnik mladih talenata koji uz adekvatan rad, trud, ambijent i zalaganje mogu ostvariti velike rezultate i na internacionalnom nivou, saopćeno je iz sarajevskog kluba.

(Fena)