Poslovne ideje: Kako da zaradite od kuće

Ako ste razmišljali kako da sopstveni biznis pokrenete iz udobne fotelje, evo nekoliko ideja uz koje biste mogli dobro da zaradite. Ako potraga za poslom putem klasičnih kanala ne daje rezultate, možda je vrijeme da razmislite o samozapošljavanju.

Blogovi

Pisanje blogova nije samo zabavna onlajn aktivnost kojom hranimo sopstveni ego, već je ujedno i pametna ideja za biznis. Kvalitetni blog s vjernom publikom može privući brojne oglašivače.

Postanite zvijezda Youtube-a

Na hiljade entuzijasta radi od kuće i snima video-snimke za Youtube i na tome još zarađuje. PewDiePie, jedan od najpoznatijih zvijezda Youtube-a, zarađuje milione dolara godišnje snimajući smiješne video-snimke. Oni oglasi koji se pojavljuju prije samog videa možda su iritantni, ali donose novac korisnicima Youtube-a s velikim brojem sljedbenika kojima kompanija nudi dio marketinškog kolača.

Menadžer za društvene mreže

Većina kompanija shvata koliko je važno imati strategiju za upravljanje društvenim mrežama, ali ne može svako da priušti angažovanje agencije ili menadžera za komunikaciju. Ako su društvene mreže vaš drugi dom, ovo bi mogao da bude posao za vas.

Veb-dizajner

Veb-developing još je jedna specijalizovana vještina. Svakoj kompaniji potrebna je veb-podrška, a ako ste u tom pogledu potkovani, lako možete pokrenuti sopstveni posao od kuće.

Napišite e-knjigu

Elektronske knjige donijele su pravi bum u sektoru samostalnog izdavaštva autorima koji su dotad imali problema sa pronalaskom izdavača. Ako posjedujete specifično znanje, napišite e-knjigu i prodajte je na internetu. To bi mogao da bude izvrstan dodatni izvor prihoda.

Konsultacije 

Imate li bogato iskustvo u visoko cijenjenom području, razmotrite pokretanje sopstvenog konsultantskog biznisa. Mnoge kompanije za takve poslove preferiraju da angažuju spoljnog saradnika.

Briga o kućnim ljubimcima

Mnogi vlasnici za svoje kućne ljubimce spremni su da urade ama baš sve. U sektoru brige o kućnim ljubimcima postoji bezbroj mogućnosti za pokretanje nove kompanije.

Usluge čišćenja

Svako želi čistu kuću, ali mnogi nemaju vremena ili želje sami da se uhvate u koštac s kućnim poslovima. Pokretanje sopstvenog servisa za čišćenje izvrsna je ideja za novi posao.

Intelektualne usluge

Velikom broju školaraca potrebna je pomoć prilikom savladavanja školskog gradiva, a ako imate iskustva sa matematikom, hemijom, fizikom ili stranim jezicima, razmislite o davanju instrukcija. Također, zašto na internetu ne biste ponudili časove svog jezika namijenjene strancima ili možda časove sviranja instrumenta?

(kupujmodomace.ba)