Klas besplatno dijelio brašno u Zenici

Posjetiteljima Sajma organske i poljoprivredne proizvodnje i etno-narodnog stvaralaštva OPEN'S u Zenici danas je podijeljeno 1.000 kilograma brašna prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 13.11.2015 08:25
Zeničani su bili prijatno iznenađeni i obradovani ovom akcijom Klasa.

- Kao i svake godine, supruga i ja smo došli na sajam da pogledamo aktuelnu ponudu domaćih brendova i kupimo ponešto, a dočekalo nas je iznenađenje - besplatno brašno. Klas je zaista privredni gigant i ovom akcijom dokazuje i svoje društveno odgovorno djelovanje. Inače, koristimo sve vrste Klasovog brašna i zadovoljni smo kvalitetom - rekao je Sabahudin Smriko.

U sajamskom dijelu OPEN'S-a, koji će na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici trajati do 15. novembra, proizvode su, osim Klasa, izlagale još dvije članice AS GROUP - Sprind i Vispak. 

-AS Grupacija je na ovaj način željela dati dodatni doprinos sajmu OPEN'S, jer se ovdje promovira zdrava domaća hrana. Osim toga, željeli smo još jednom skrenuti pažnju javnosti na kvalitet brašna kojeg proizvodi Klas. Ovoga puta fokus je bio na brašnu T-500, koje je u domaćinstvima u BiH i najzastupljenije. Podijelili smo 1.000 komada brašna u pakovanju od jednog kilograma. 

-Smatramo da je sajam OPENS dobra prilika da Zeničani, ali i svi drugi građani BiH koji ovih dana dođu u Zenicu, na jednom mjestu vide bh. potencijal zdrave hrane. Zdrave hrane imamo, samo je trebamo koristiti. Birajte prvoKLASno - rekla je Senaida Tabić, direktor prodaje Klas d.d. Sarajevo. 

Brašno, kao osnovna životna namirnica, u Klasu se proizvodi u strogo kontroliranim procesima i zdravstveno-higijenskim uvjetima. Kompletan proizvodni proces je automatiziran i ni u jednom trenutku pšenica potrebna za proizvodnju se ne izlaže rizicima koji bi mogli narušiti njen tehnološki i zdravstveni kvalitet, saopćeno je iz Klasa. 

(Fena)