Predstavnik poljoprivrednika u Parlamentu FBiH

Koordinacija udruženja i saveza poljoprivrednika zbog teške situacije u stočarstvu, neisplate poticaja i institucionalnog uništenja stočarstva kao nositelja razvoja BiH, donijela je odluku da njihov predstavnik Dževad Kovač prisustvuje i obrati se Zastupničkom domu Parlamenta FBiH na današnjoj sjednici.

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 09.10.2015 11:08
Kovač bi se u zakonodavnom domu FBiH trebao obratiti na temu Institucionalno uništavanje poljoprivrede-stočarstva FBiH od strane bivše Vlade FBiH, Ureda za veterinarstvo, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, FAZ-a, FUZIP-a i drugih institucija čiji su čelnici, nažalost, sve uradili da se uništi stočarstvo, ističu iz Koordinancije.  

Također, Koordinacija će predložiti da se u rebalansu proračuna FBiH ukinu izdvajanja za poljoprivredu, kako ističu, "da se dalje ne bi bogatili pojedinci čije se proizvodnje odvijaju u uredima FAZ-a u Mostaru". Tom prigodom Koordinacija će dati podršku novoj vladi FBiH te simbolički uručiti federalnom premijeru poljoprivrednu "brezovu metlu“ - nagradu za novi zakon o državnim službenicima. 

Koordinacija udruženja i Savez udruženja donijet će odluke o aktivnostima na "sprječavanju daljnje pljačke i urušavanja institucija države", kao i zahtjeve i zaključke o daljnjim aktivnostima i odlukama o organizaciji te početku i načinu prosvjeda u Federaciji BiH zakazanih za 15. listopada ove godine ispred Vlade FBiH u slučaju neispunjavanja zahtjeva. 

(Fena)