Novi Grad: Javni poziv za dodjelu plastenika

Općina Novi Grad Sarajevo objavila je javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika od 300 m² sa sistemom za navodnjavanje, sjemenskim materijalom i pratećom opremom radi ekonomskog osnaživanja nezaposlenih osoba.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 10.11.2015 17:55
Pravo podnošenja prijava imaju nezaposlene fizičke osobe koje imaju prebivalište na području Općine Novi Grad Sarajevo u kontinuitetu od najmanje godinu dana i prijavljena su na evidenciji JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo-biro Općine Novi Grad, te posjeduju poljoprivredno zemljište pogodno za zasnivanje plasteničke proizvodnje na području Općine, odnosno Kantona Sarajevo.

Također, aplikanti moraju dostaviti ovjerenu izjavu da će sufinansirati 10 do 15 posto nabavne cijene plastenika i dodatne opreme, kao i ovjerenu izjavu da će registrirati obrt (obavljanje poljoprivrede proizvodnje) isključivo kao osnovno zanimanje i isto obavljati u periodu od minimalno dvije godine, a u roku od 15 dana nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli plastenika, i prije isporuke i montaže. 

Obrasce Zahtjeva za dodjelu plastenika moguće je podići na info punktu Općine Novi Grad Sarajevo i na web stranici Općine: www.novigradsarajevo.ba, a predaja zahtjeva i prateće dokumentacije bit će vršena putem pošte ili na protokolu Općine Novi Grad.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja, a proceduru vrednovanja i utvrđivanja rang liste izvršit će Komisija za dodjelu plastenika, saopćeno je iz Općine Novi Grad. 

(Fena)