O'Neill: Utakmice sa BiH će biti teške

Selektor Irske Martin O'Neill je izjavio da je nakon utakmice protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja se igra 13. novembra u Zenici, vrlo važno da njegova ekipa i dalje ima šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj koje se održava 2016. godine.

  • Kategorija Sport
  • Objavljeno 10.11.2015 08:47
"Nakon pobjede protiv selekcije Njemačke moji igrači osjećaju da mogu postići dobar rezultat i u ovoj utakmici. Ipak, nemojte da se zavaravate, utakmice sa BiH će biti teške. Ali niko i ne očekuje da će samo onako prošetati kroz utakmice baraža", rekao je O'Neill.

Inače, selekcija Republike Irske je u kvalifikacijama u Grupi D pobijedila reprezentaciju Njemačke na domaćem terenu sa 1:0. Selektor Irske smatra kako fudbalska selekcija njegove zemlje zaslužuje da bude na Evropskom prvenstvu u Francuskoj nakon dobrih igara u kvalifikacijama.

"Nalazimo se u ovoj poziciji i ne želimo lako ostati bez šanse da se plasiramo. Zaslužili smo da budemo tamo, posebno zbog rezultata koje smo postigli protiv Njemačke", kazao je O'Neill.

Prvu utakmicu baraža za odlazak na EURO 2016 protiv Republike Irske selekcija BiH igra u Zenici 13. novembra, a tri dana kasnije se igra uzvratni meč u Dablinu.

(AA)