Napravila imperiju sa prometom od 90 miliona dolara

Annie Lawless, danas vrlo uspješna poslovna žena, prije pet godina je zapala u duboku depresiju za vrijeme školovanja, zbog čega je zaključila da mora napraviti određene promjene u svome životu.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 05.11.2015 18:00
Kako navode američki mediji, iako nije imala baš previše jasne planove za budućnost odlučila je prekinuti školovanje. Odlučila je da joj je umjesto, kako je kazala, umora i ponavljanja gradiva potrebna inspiracija i prostor za kreativnost zbog čega se fokusirala na nutricionizam.

Inače, nutricionizam, odnosno nauka o ishrani, joj je do tada bio veliki hobi i inspiracija za mnoge projekte. Zajedno s prijateljicom, koja također dijeli strast prema svježim, sirovim i organskim sokovima, krenula je u realizaciju svoje poslovne ideje.

U samom početku sve je izgledalo amaterski, a sokove koje su proizveli prodavale su kolegama i koleginicama na časovima joge. Međutim, potražnja za organskim sokovima je naglo porasla, pa je Lawless osnovala kompaniju.

Trenutno kompanija posjeduje više od 10.000 prodajnih mjesta, čiji godišnji prihodi dostižu između 80 i 90 miliona dolara.

(AA)