Sportska dvorana u Jablanici skoro spremna za otvaranje

Danas je u novoizgrađenoj sportskoj dvorani u Jablanici upriličen prijem izvedbenih podopolagačkih radova.

  • Kategorija Sport
  • Objavljeno 04.11.2015 17:20
Ugovorom vrijednim 234.903,24 KM, potpisanim sa izvođačem "TRISAR INN" d.o.o Sarajevo, predviđena je i realizirana nabavka i ugradnja visokokvalitetnog sportskog parketa na elastičnoj podlozi, površine 1.521 četvornih metara.

Usluge nadzora  radova kao i na nastavku projekta sportske dvorane u Jablanici, vrši firma " I.D.E.A. " d.o.o ,Sarajevo.

Spomenuti projekt je u završnoj fazi i ono što slijedi jeste nabavka i montaža sportskog semafora, prijevoznih košarkaških konstrukcija kao i stolica za fiksne tribine.

Načelnik općine Jablanica, Salem Dedić kazao je za Fenu da je veoma zadovoljan izvedbenim radovima, kao i to da su isti veoma kvalitetno urađeni.

- Sljedeće sedmice krećemo u realizaciju naših narednih aktivnosti koje podrazumijevaju nabavku i montažu sportskog semafora, koševa kao i postavljanje stolica na preostalom dijelu tribina, kazao je Dedić.

- Imamo još jedan ugovor a tiče se uređenja svlačionica, prostornog uređenja ispred dvorane i uređenja garažnog prostora, i mislim da ćemo najkasnije do polovine mjeseca decembra imati kompletiranu priču sportske dvorane, uređenu na način da naredne aktivnosti vodimo u pravcu dobijanja upotrebne dozvole, kako bi se ova ljepotica mogla koristiti kako za jablaničke, tako i za sve ostale sportske kolektive u BiH, istakao je načelnik općine Jablanica Salem Dedić.

Dedić je, također, dodao  da bi projekt sportske dvorane u Jablanici do polovine mjeseca prosinca trebao biti u potpunosti realiziran, kao i to da ga posebno raduje što će se sportska dvorana moći koristiti i za kvalifikacije europskih i svjetskih prvenstava.

(Fena)