Pripreme fudbalske reprenzetacije: Jedino pobjeda dolazi u obzir

Nogometna reprezentacija BiH nakon okupljanja u Zenici uoči dva značajna meča u borbi za mjesto koje vodi u žrijeb za odigravanje baražnih utakmica, koje donose plasman na evropsko prvenstvo, danas će imati dva treninga u "gnijezdu Zmajeva".

  • Kategorija Sport
  • Objavljeno 07.10.2015 23:12

Stručni štab selektora Mehmeda Baždarevića pred velikim je ispitom, ali i s dilemama koga postaviti u startni tim protiv Velšana, lidera kvalifikacijske grupe, i reprezentacije čije je današnje mjesto među deset najboljih nogometnih selekcija u svijetu. 
 
Od najavljene "liste želja", sa čak 29 nogometaša, puno toga je već umanjeno, a bit će još zbog povreda igrača. - Nadamo se najboljem u slučaju sa Džekom, on će danas imati pregled u Rimu i mi ga očekujemo. Ako ne bude mogao zaigrati imamo Hodžića i Đurića, kazao je Feni trener Dragan Perić. 

U bh. redovima na Crkvičkom brdu ima puno dilema, koje će se morati pokriti novim imenima ili improvizacijama u nekim timskim linijama. Neće biti ni Muhameda Bešića, i zato će svima biti interesantno vidjeti koga će selektor odabrati za poziciju zadnjeg veznog. U opciji je pet imena Sead Kolašinac, Srđan Grahovac, Anel Hadžić, Sejad Salihović, a možda će šansu ponovo dobiti Haris Medunjanin. 

- Spreman  sam za meč i znam da će nam biti teško. Trebaju nam dvije pobjede i učinit ćemo sve da ih ostvarimo - istakao je povratnik Sejad Salihović. Miralem Pjanić je u formi i pored manje povrede, povrijeđen je Senad Lulić, ali je u igračkoj formi i do utakmice će se družiti najviše s doktorom Karabegom. 

Ako ne bude Džeke napad će predvoditi Vedad Ibišević, kojem je ponovno krenulo u Bundesligi. - Očekuje nas organizovana ekipa s dosta jakih igrača. I mi imamo kvalitet i sigurno ih možemo iznenaditi - kazao je Ibišević. 

(Fena)