Milićević: Reforma u Poreznoj upravi FBiH

Federalna ministrica finansija Jelka Milićević povodom razrješenja dužnosti direktora i zamjenika direktora Federalne porezne uprave Midhata Arifovića i Vinka Križana kazala je da je Zakon o poreznoj upravi definirao mandat direktora i zamjenika direktora, po kojem je istekao mandat Arifoviću i Križanu.

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 07.10.2015 22:37

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu istovremeno je donijela odluke o imenovanju Šerifa Isovića za direktora, a Slobodana Vukoju za zamjenika direktora Porezne uprave FBiH. Oba imenovanja su na period od 90 dana, odnosno do okončanja konkursne procedure.

- Novi direktor će biti neko sa strane, koji nije tu, a zamjenik direktora će biti neko iz reda Porezne uprave - rekla je danas Milićević novinarima nakon sjednice. Istakla je da je trenutno u fazi reforma u Poreznoj upravi i da se pripremaju dva zakona, o poreznim procedurama i o poreznim administracijama. - Mislim da na svim mjestima trebamo nove ideje i malo promijeniti ljude, a sve radi unapređenja - izjavila je Milićević. 

(Fena)