Porche će isporučiti 80 automobila ratnim vojnim invalidima

SARAJEVO, 6. oktobra (FENA) - Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević i direktor firme Porsche d.o.o. Sarajevo Senad Olovčić danas su potpisali sporazum o isporuci 80 automobila ratnim vojnim invalidima 100 posto I grupe.

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 07.10.2015 19:44

Ukupna vrijednost sporazuma je 1.912.000 KM (bez PDV-a), a sredstva su Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata odobrena budžetom FBiH za 2015.

- Ovim sporazumom nastavljamo provođenje strateškog opredjeljanja Vlade i ovog ministarstva da se dostignuti obim prava boračke populacije u narednom periodu neće smanjivati - istakao je Bukvarević, dodajući da će ratnim vojnim invalidima ovi automobili omogućiti bolji i udobniji život.

Porsche d.o.o. Sarajevo u ime grupe ponuđača (Porsche BH d.o.o. Sarajevo i Inter auto d.o.o. Tuzla) dužan je isporučiti 80 automobila iz ovog sporazuma najkasnije do 31. decembra. 

- Automobili će u novembru stići iz Barselone u Sarajevo, tako da će isporuka biti izvršena na vrijeme - potvrdio je direktor firme Porsche d.o.o. Sarajevo Senad Olovčić. 

Predsjednik Saveza RVI-paraplegičara FBiH Mujo Aganović uime krajnjih korisnika RVI zahvalio je ministru Bukvareviću i predstavnicima Porschea, te poručio da se nikada ne smije zaboraviti šta su ratni vojni invalidi 100 posto I grupe uradili za državu i da im se treba pružiti pomoć bez obzira na političke i ekonomske prilike u zemlji. 

(Fena)