U Londonu predstavljeni turistički potencijali BiH

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH) uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, organizovala je promociju turističkih potencijala Bosne i Hercegovine na sajmu turizma „World Travel Market – WTM 2015“ u Londonu.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 02.11.2015 21:13
Sajam se održava od 2. do 5. novembra, a na  prezentacijskom pultu Bosne i Hercegovine, koji se nalazi u sklopu štanda Turističke zajednice Srbije, predstavlja se turistička ponuda cijelokupne Bosne i Hercegovine, od ljetovališta, zimskih centara, banjsko-liječilišnih centara, do ponuda za adrenalinski i aktivni odmor.

- Bitno je naglasiti da se poslije višegodišnje pauze Bosna i Hercegovina ponovno predstavlja na londonskom sajmu koji je jedan od najvećih turističkih sajmova u svijetu, te se nadamo uspješnoj prezentaciji, i dobrim poslovnim rezultatima sa britanskog tržišta koje je za Bosnu i Hercegovinu od izuzetne važnosti – navode iz VTKBiH.

Naglasili su da su prezentacije izuzetno posjećene od velikih svjetskih turoperatera, te da postoji veliki interes za Bosnu i Hercegovinu kao poželjnu turističku destinaciju, prvenstveno zbog svoje raznolike i kvalitetne ponude, te odličnog geografskog položaja i povezanosti sa zemljama u okruženju.

Prvi dan sajma štand BiH je posjetio i Branko Nešković, ambasador naše zemlje u Londonu.

(Fena)