Izbor najboljeg sportiste BiH 15. decembra

U Svečanom salonu zgrade Radio televizije Bosne i Hercegovine danas je pod predsjedavanjem Refika Šabanadžovića održana konstituirajuća sjednica žirija 15. izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji „Nezavisnih novina“ i BHRT

  • Kategorija Sport
  • Objavljeno 02.11.2015 15:20
Kao i do sada nagrade će biti dodijeljene u kategorijama najbolji sportista, najbolja sportiskinja, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada publike, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportiskinja, nagrada za fair – play, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno djelo, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide. Bit će uručena i nagrada publike o čemu će odlučiti čitaoci printanog i elektronskog izdanja "Nezavisnih novina".

Šabanadžoviću će u "skeniranju" najboljih među najboljima pomagati i ostali članovi žirija, ugledni sportisti i sportski radnici, te predstavnici bh. medija.

"Meni je zadovoljstvo da sam u ovako cijenjenom društvu i da imam priliku selektirati najbolje pojedince i sportske kolektive na jednoj ovako respektabilnoj manifestaciji. Mislim da se pokazalo da su i moji prethodnici ranijih godina zajedno sa ostalim članovima žirija odradili pravi posao, uvijek su nagrade odlazile u prave ruke, pa će tako siguran sam biti i sada. Učinit ćemo sve da prepoznamo i proglasimo najboljima one koji to zaista i zaslužuju svojim rezultatima", istakao je Šabanadžović.

Osvrt na historijat jednog od najznačajnijih sportskih projekata u našoj zemlji, napravio je Adnan Ljubović, urednik sportskog programa Bh. radija 1 i potpredsjednik ovogodišnjeg žirija.

"Ponosni smo što ove godine slavimo jubilej. Svake godine se podsjećamo na početak priče izbora sportiste koji je bio neizvjestan i malo je onih koji su tada mogli predvidjeti i nadati se da će to trajati tako dugo. Istrajali smo, trajemo i nadam se da ćemo i u buduće biti još bolji. Ova manifestacija izrasta u najrespektabilniju i najrelevantniju ovakve vrste", istakao je Ljubović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tradicionalno pokrovitelj manifestacije je Predsjedništvo BiH, partner je Olimpijski komitet BiH, a podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH. Svečana manifestacija 15. izbor najboljeg sportiste BiH bit će održana 15. decembra u Kongresnom centru hotela „Terme“ na Ilidži u 20 sati, uz direktan prenos na BHT 1.

(AA)