Na sajmu u Kelnu i proizvođači namještaja iz BiH

Bosna i Hercegovina će šesti put, zahvaljujući finansijskoj podršci Vanjskotrgovinske komore BiH (VTK BiH) i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, nastupiti na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 02.11.2015 13:32
VTK BiH je nedavno organizirala pripremni sastanak izlagača na zajedničkom štandu BiH na tom sajmu koji će biti održan od 18. do 24. januara 2016. 

Kupcima u Njemačkoj i Evropskoj uniji bit će ponuđene izvozne kolekcije namještaja osam bh. firmi: Praktik d.o.o. Vogošća, Namještaj/ Solidwood d.d. Gradačac, Minalli d.o.o. Sarajevo/ Živinice, Woodteam d.o.o. Ilijaš, Krivaja Möbel d.o.o. Zavidovići, Bosnian Beech Board d.o.o. Visoko, Masterwood d.o.o. Prijedor i Lignum d.o.o. Lopare.

Na tom sastanku razgovarano o idejnom rješenju izgleda paviljona Bosne i Hercegovine,  površine  210 metara kvadratnih, kao i o selekciji izložbenih proizvoda koji kvalitetom, dizajnom i cijenom trebaju zadovoljiti zahtjeve potencijalnih kupaca na ovom tržištu, te drugim temama značajnim za uspješno predstavljanje bh. namješaja.

Sajam namještaja IMM COLOGNE je prvi sajam namještaja u godini i on određuje trendove koji će prevladavati idućih mjeseci. Njemačka je, bar kada je u pitanju namještaj, vodeće izvozno tržište Bosne i Hercegovine.

 (Fena)