U Zenici otvoreni sajmovi ZEPS i INTERMETAL

ZENICA, 6. oktobra (FENA) - U prisustvu brojnih gostiju i izlagača je otvoren 22. generalni bosanskohercegovački sajam ZEPS i 12. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal na kojem je svoje proizvode izložilo više od 525 izlagača iz 25 država. Uprkos ekonomskoj krizi, interesovanje izlagača za bh. sajam iz godine u godinu je veće, a ponuda izlagača svake godine privuče i veliki broj posjetilaca.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 07.10.2015 18:30

Sajmove je otvorio direktor prehrambene industrije "Klas" Rusmir Hrvić, koji je istakao da je ovo najveći sajam u Bosni i Hercegovine, a da broj izlagača pokazuje "da se nešto počinje dešavati u našim glavama, jer je privreda bila u drugom planu". Otvorenju sajmova prisustvovao je i premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, koji je još jednom ponovio da je opredjeljenje Vlade FBiH podrška privredi.

 - Sajmovi imaju veliku ulogu u privrednom mozaiku i ovaj je specifičan i zanimljiv, jer ovaj sajam se širi i to je posljedica truda veoma malog broja ljudi kojima ovom prilikom čestitam - rekao je Novalić.

S ciljem da odziv izlagača bude što veći Vlada Zeničko-dobojskog kantona na ovogodišnjem sajmu dala je subvenciju preduzećima da izlažu na sajmu i predstave svoje proizvode.

(Fena)