Kreacija iz Hadžića - kontejneri za pomoć

Građani Sarajeva još uvijek mogu donirati neoštećenu odjeću i obuću koju više ne nose u kontejnere koji su smješteni u dvorište Srednjoškolskog centra Hadžići.

Na ovaj način se može pomoći onima koji su loše finansijske situacije i koji ne mogu sebi kupiti odjeću. Direktor Srednjoškolskog centra Hadžići, čiji su  učenici i profesori osmislili i realizirali ovaj projekt, Misim Gegić kazao je Feni da su odjeću posljednji put donirali Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići pored Fojnice.

Također je naglasio da građani često donesu i više odjeće nego to oni mogu podijeliti, čime se ovaj projekt pokazao izuzetno svrsishodnim.U dvorištu Srednjoškolskog centra Hadžići humanitarni kontejneri u koje građani mogu odložiti nosivu odjeću i obuću za socijalno ugrožene postavljeni su polovinom novembra 2013. godine. 

Ideju za postavljanje kontejnera dali su grupa učenika i nekoliko profesora iz Srednjoškolskog centra Hadžići, a izradu kontejnera je platila Općina Hadžići. Cilj akcije je skrenuti pozornost građanima da tekstil nije otpad, jer se može reciklirati. 

Kontejneri za nosivu odjeću i obuću u Hadžićima su prvi ovakve vrste u Bosni i Hercegovini. 

(Fena)