Održan Vaša(r) ideja u Mostaru

Udruženje za kreativno učenje PLUS organiziralo je sinoć u Mostaru konferenciju Vaša(r) ideja koja je prvi puta održana izvan Sarajeva.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 31.10.2015 10:02
Konferencija je realizirana u suradnji s United World College (UWC) Mostar, koji je ujedno i domaćin srednjoškolcima iz cijele Bosne i Hercegovine na "Vašaru“ ideja.

Predsjednica za kreativno učenje PLUS-a Adila Salibašić ističe kako je Vaša(r) ideja  koncept koji se realizira pune tri godine te da je riječ o konceptu javnog govorništva čiji je cilj da potakne mlade ljude da budu proaktivniji.

"U zemlji u kojoj živimo, svjedocima smo svakidašnjih napisa u medijima koji stalno podsjećaju na nemogućnost zapošljavanja, prenose jednu vrlo crnu sliku. Naravno, da nije sve ni tako crno, što i naši govornici već tri godine stalno ukazuju“, kazala je ona, naglasivši kako stručnjaci iz različitih oblasti na konferenciji govore kako je uspjeh u BiH moguć, no naravno uz zalaganje, trud i rad.

Konferenciji u Mostaru prethodila je  cjelodnevna radionica za mlade. Tokom školske 2015/2016 godine Vaša(r) ideja će svojoj publici ponuditi i nešto više od ustaljene trogodišnje prakse. Pored zanimljivih govornika Vaša(r) ideja će prvi put okupiti mlade iz cijele Bosne i Hercegovine na radionicama koje će se od sada redovno realizirati u okviru projekta.

(Fena)