Sarajevo: Nacrt budžeta KS 690 miliiona KM

Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je danas Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2016. godinu u iznosu od 690.690.000 KM o kojem bi se Skupština Kantona Sarajevo trebala izjašnjavati na novembarskoj sjednici.

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 28.10.2015 07:18

Prema planiranoj dinamici i donošenjem Budžeta KS za narednu godinu u zakonom predviđenim rokovima tj. do kraja tekuće godine, bit će ispoštovan i usklađen budžetski kalendar, što će omogućiti svim budžetskim korisnicima lakši rad u planiranim i definisanim finansijskim okvirima, saopćeno je iz Press službe KS-a.

Kako su naglasili u Ministarstvu finansija, koje je predlagač ovog materijala, u ovaj budžet će do kraja godine biti unesena i razgraničena sredstva, u iznosu od oko 15 miliona KM.

Budžet je ocijenjen kao realan, konstatovano je zaustavljanje rasta plata, veća i efikasnija kontrola rashoda te ostvarenje prihoda u skladu sa najavljenim projekcijama od strane Federalnog ministarstva finansija.

Projekcija kreditnih zaduženja u narednoj godini kreće se u nivo ovogodišnjih. Vlada je danas utvrdila i Nacrt zakona o izvršavanju budžeta Kantona Sarajevo za 2016. godinu.

(Fena)