Od 12. oktobra direktna zračna linija Mostar - Stuttgart

Od 12. oktobra startuje avio linija Mostar – Stuttgart. Svakog ponedjeljka polazak sa aerodroma u Mostaru je u 10 sati ujutro, a povratak iz Stuttgarta je u 13 sati, rekao je na press konferenciji Mario Glišić, direktor turističke agencije ''PRO PAK Hercegovina''.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 02.10.2015 19:36
Ova agencija u saradnji sa aerodromom u Mostaru i kompanijom Sea Air planira povezati Hercegovinu redovnim i charter letovima sa evropskim destinacijama. Osim direktnih linija iz Mostara prema Njemačkoj, odnosno Stuttgartu i Munichu, Glišić kaže kako uvode i direktne linije za Albaniju i Poljsku. ''Od 24. oktobra svake srijede, petka i nedjelje radit ćemo let Mostar-Priština-Tirana. Ovo je jedna novost za aviotržište jer linija prema Albaniji, Kosovu i Makedoniji nema'', rekao je Glišić i dodao kako će 9. oktobra biti uvedena linija Mostar-London sa presjedanjem u Osijeku.

''Ova će linija ići svakog ponedjeljka jednom sedmično, a ako vidimo da ima više interesa iz Mostara nekad kasnije ići ćemo direktno Mostar – London'', rekao je Glišić, istakavši kako će datumi svih linija biti poznati do kraja mjeseca. Također je dodao kako sigurno uvode liniju Poljska-Mostar. Razlog uvođenja ove linije, prema njegovim riječima, su mnogobrojni hodočasnici koji dolaze u Međugorje, a koji vole i posjetiti dio Jadrana od Neuma, Makarske rivijere do Splita. Rekao je kako će cijene svih letova biti dostupne na internet stranici.

Rukovodilac sektora prometa i sigurnosti Zračne luke - aerodroma Mostar Marko Đuzel je rekao kako mu je izuzetno drago što je Mostar direktno povezan sa Njemačkom i kako se ovim aerodrom u Mostaru okrenuo i drugim tržištima. Takođe je rekao kako redovni letovi prema Italiji i dalje ostaju, te da je mostarski aerodrom ove godine zabilježio rekordan broj putnika.

''Uspjeli smo ove godine povećati broj putnika. Sezona traje još dva mjeseca, a ove godine će se produžiti. Mi očekujemo da ćemo ove godine imati 80 hiljada putnika, odnosno igrati ćemo se sa brojevima iz 2012. godine koja je bila najbolja po broju putnika poslije rata'', rekao je Đuzel.

(biznis.ba/kupujmodomaće.ba)