Amel Tuka se družio sa djecom u Sarajevu

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka održao je seminar u Međunarodnoj školi u Sarajevu i predstavio se učenicima Bosna Sema obrazovnih institucija.

  • Kategorija Sport
  • Objavljeno 27.10.2015 17:25
Tuka je počeo seminar pred oko 700 učenika s kratkim osvrtom na svoje početke. Kako je kazao, nije se odmah počeo baviti atletikom već karateom i nakon polaganja za crni pojas, Tuka je na nagovor jednog od trenera počeo trenirati atletiku.

- Nikada nisam ni sanjao da ću se baviti atletikom, koju sam počeo trenirati ne tako davne 2009. godine, a već 2010. godine sam osvojio kup za seniore na Malti. To je bio moj prvi konkretni uspjeh - rekao je Tuka.

Nakon Malte, Tuka postaje ekipni prvak BiH, pobjednik kupa u Slovačkoj, a potom osvaja 3. mjesto na Evropskom prvenstvu 2013. godine. Bh. atletičar ne prestaje nizati uspjehe, a najveći uspon u karijeri ovog 24-godišnjaka je bronzana medalja osvojena na Svjetskom prvenstvu u Pekingu ove godine.

Na pitanje kako se osjećao kada je osvojio tako prestižnu medalju, Tuka je kazao  da je veoma teško opisati taj osjećaj, posebno kada se zna koliko je tu bilo odricanja, truda i rada, ali  da se osjećao kao da je na "vrhu svijeta".

(Fena)