Zvijezde vaterpola stižu u Sarajevo

U organizaciji Udruženja za promociju zdravog načina života "Wolfie", u Sarajevu će se 14. i 15. novembra održati Prvi regionalni veteranski vaterpolo turnir "Sarajevo 2015", gdje će snage odmjeriti osam klubova iz zemalja bivše SFR Jugoslavije, i to "Pijani Somovi" i "Partizan" iz Beograda, "Jadran" iz Herceg Novog, "Jug" iz Dubrovnika, "Jadran Kostrena" iz Rijeke, "Incel" Banja Luka i domaćin "Vučko" iz Sarajeva.

  • Kategorija Sport
  • Objavljeno 26.10.2015 09:46
Turnir će okupiti neka od najzvučnijih imena vaterpola u regionu Zapadnog Balkana, nekadašnje osvajače brojnih medalja sa olimpijada, svjetskih i evropskih prvenstva, javlja Anadolu Agency (AA).  

"Želja nam je da pokažemo da Sarajevo može biti domaćin regionalnih sportskih takmičenja te da kroz lijepu i pozitivnu regionalnu priču obnovimo nekadašnja i postavimo temelje za buduća prijateljstva. U vrijeme globalne digitalizacije, kada je sport veoma nisko na ljestvici prioriteta, želimo pokazati djeci i mladima sve kvalitete i benefite koje bavljenje sportom može da pruži. Takođe, ovim turnirom voljeli bismo pokazati da je Grad Sarajevo i Olimpijski bazen Otoka u mogućnosti da ugosti i takmičenja regionalne veteranske vaterpolo lige, koja se održavaju svake godine", saopštili su iz VK Vučko Sarajevo.

Između ostalih, publika na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu 14. i 15. novembra u sastavu "Jadrana" iz Herceg Novog moći će gledati dva bivša vrhunska jugoslovenska vaterpolo igrača, Vasu Subotića, osvajač zlatne evropske i zlatne svjetske medalje iz Atine i Perta 1991. godine sa reprezentacijom Jugoslavije, kao i Sinišu Matijaševića, osvajač srebrne medalje iz Sevilje 1997. I dubrovački "Jug" u bh. prijestolnicu stići će sa respektabilnim sastavom kojeg će sačinjavati brojni osvajači najsjajnijih medalja sa najznačajnijih planetarnih takmičenja.

(AA)