Sve je spremno za ovogodišnje ''Hercegovačke plodove Mediterana''

Cilj sajma je predstaviti plodove Hercegovine (Mediterana) kroz prezentiranje domaćih i stranih izlagača i očuvati vrijednost šipka-nar, smokve i masline

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 01.10.2015 10:33
Pripreme za specijalizirani poljoprivredni sajam za šipak-nar,smokve i masline „Hercegovački plodovi Mediterana“,u punom su jeku. Bogati sadržaj neće izostati ni ove godine, a sve će se održati 9. i 10. oktobra 2015., u školskoj sportskoj dvorani u Stocu. 

Prvog dana, održavanje manifestacije će se obilježit svečanim prijemom i otvaranjem u 11:00 sati nakon čega će biti otvoren za posjetitelje sve do 19:00 sati. U tom razdoblju zainteresirani će moći sudjelovati na stručnim radionicama. Bogatu gastro ponudu stolačkog kraja od 14 sati prezentirat će chef Goran Raguž.

Poslije, od 15:oo do 18:00 satislijede stručna predavanja. Jedno od njih je „Perspektivnost uzgoja i destiliranja smilja u Hercegovini“ koju vodi prof.dr. Ahmed Džubur. Nakon toga slijedi „Ishrana bilja-gnojidba smilja“ (doc.dr.sc. Adrijana Filipović) te „Tehnologija uzgoja smilja“ (prof.dr. Nezir Tanović) i na kraju predavanje o Korištenju prehrambenih proizvoda u turizmu (Ana Marušić Lisac).

Budući da ova manifestacija svake godine okuplja sve više izlagača koje obilazi sve više posjetitelja, uobičajeno je da se rad najboljih nagradi.

U subotu, drugog dana održavanja sajma (09:00 h-19:00 sati) održat će se odabir naboljih u trajanju od 12:00 sati-13:00 sati. Najuspješnijim izlagačima će se dodjeliti nagrade za trud, rad i kvalitet, a organiziran je od strane predsjednika Organizacijskog odbora. Nakon toga u poslijepodnevnim satima od 17:00 sati do zatvaranja je predviđen zabavni glazbeni program uz druženje posjetitelja i izlagača.

Cilj sajma je predstaviti plodove Hercegovine (Mediterana) kroz prezentiranje domaćih i stranih izlagača i očuvati vrijednost šipka-nara, smokve i masline te ako je moguće ostvariti dodatnu suradnju s potencijalnim partnerima. 

(kupujmodomace.ba)