Strategija razvoja SBK-a do 2020. godine

U Travniku je danas održan sastanak partnerske grupe za razvoj Srednjobosanskog kantona (SBK) na kojem su predstavljene aktivnosti u izradi strategije razvoja SBK-a za period od 2016. do 2020. godine, koju Vlada priprema uz potporu UNDP-a.

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 23.10.2015 12:53
Ovaj dokument trenutno se nalazi u formi prednacrta, a kako je rečeno, očekuje se da će nakon današnje rasprave nacrt ovog dokumenta biti upućen Vladi, a potom i Skupštini na razmatranje.

Premijer SBK-a Tahir Lendo kazao je da se radi o izuzetno važnom dokumentu koji SBK do sada nije imao, a zahvaljujući kojem ova županija ide u korak sa europskim tokovima.

Kako je kazao, strategija razvoja pruža jasne ciljeve kojima treba težiti SBK, sa svim svojim prednostima, ali i nedostacima.

Lendo je rekao kako očekuje da nacrt strategije narednog tjedna bude razmatran na sjednici Vlade, nakon čega će biti upućen u skupštinsku proceduru.

Rad na izradi strategije počeo je 2014. godine na inicijativu UNDP-a, koji je pozvao Vladu SBŽ-a da, kao i ostale županije, sudjeluje u ovom projektu.

(Fena)