Uveliko teku organizacione pripreme za Irsku

Jasmin Baković, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) i sekretar stručnog štaba "A" reprezentacije Elmir Pilav borave u Dublinu, gdje su dogovorili smještaj za bh. nacionalni tim pred revanš utakmicu baraža za plasman na EURO 2016, koju će odigrati u ovom gradu protiv Republike Irske 16. novembra.

  • Kategorija Sport
  • Objavljeno 23.10.2015 08:45
"Nakon jutrošnjeg sastanka, dogovoren je smještaj bh. reprezentacije i delegacije u hotelu 'Radisson Blu St. Helen's', smještenom u mirnom dijelu Dablina i okružen prelijepim vrtovima. Ovaj hotel pruža adekvatne uslove za ugodan boravak naših igrača pred drugi meč protiv Iraca. Reprezentacija će doputovati u Dablin 14. novembra 2015. godine u poslijepodnevnim satima i nakon smještaja u hotelu obavit će trening na jednom od lokalnih manjih stadiona blizu hotela, dok će oficijelni trening biti održan na stadionu 'Aviva' dan prije utakmice", saopšteno je iz N/FS BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tokom sastanka delegacija fudbalskih saveza Irske i BiH  dogovoreni su detalji vezani za organizaciju obje utakmice, a posebno pitanja koja se odnose na navijače, ulaznice i lokalni transport. 

"Sastanak je protekao u duhu korektnih odnosa dva saveza sa obostranom željom da oba meča proteknu bez problema", piše na oficijelnoj Internet stranici N/FS BiH.

Prva utakmica baraža za EURO 2016 između BiH i Irske igra se 13. oktobra na stadionu "Bilino polje" u Zenici.

(AA)