Slike sa Marsa

Neki "vide" tragove civilizacije

Ovih dana obajvljene su tajanstvene i veoma zanimljive fotografije sa Marsa te su pobudile veliku zantiželju ljudi. Naime NASA-ino popularno vozilo rover Curiosity koje je poslano na Mars, redovno na Zemlju šalje čudne i tajanstveno zanimljive fotografije.

I dok su NASA-ini naučnici uzbuđeni zbog vrijednih informacija o geološkoj istoriji Marsa, ljubitelji NLO-a, teorija zavjera i vanzemaljaca, ushićeni su zbog prizora koji, po njima, dokazuju postojanje ruševina nekada napredne civilizacije.

Da li je riječ o psihološkom fenomenu koji se zove pareidolija, koji je odgovoran za prepoznavanje oblika u oblacima, te je psihološka osnova za poznati Rorschahov test s mrljama od tinte? Ili je riječ o vanzemaljskim oblicima, predmetima i civlizacijskim artifektima koji su razasuti površinom Marsa, za sada ostaje velika tajna !?

Od početka misije rover Curiosity-ja, ljubitelji NLO-a i vanzemljaca  do sada su "vidjeli" već nekoliko piramida, živih bića, čudnih ruševina, butnih kostiji, pa čak i  ostataka stare tehnologije.

U nastavku  donosimo vam foto galeriju "vanzemljaskih" i marsovskih predmeta koje je poslao na Zemlju i uslikao Curiosity a koje su primjetili fanovi FB grupe "Journey to the Surface of the Mars" (Putovanje na površinu Marsa).

Slike sa Marsa ostavljamo vama na razmišljanje i izvodjenje ličnih zaključaka.

(kupujmodomace.ba)