Porezna uprava FBiH - prodato zemljište za 115.000 KM

Porezna uprava Federacije BiH - Kantonalni porezni ured Novi Travnik je, u postupku prinudne naplate, izvršio javnu prodaju građevinskog neizgrađenog zemljišta u vlasništvu poreznog obveznika ATP „Špedicija“ d.d. Bugojno za 115.000 KM.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 22.10.2015 17:10
- Javna prodaja zaplijenjene imovine izvršena je u cilju naplate dužnih javnih prihoda. Kupac imovine je odmah po okončanju javne prodaje uplatio ugovorenu cijenu, iz čega se može zaključiti da je direktna prodaja obavljena uspješno - saopćeno je iz Porezne uprave FBiH. 

Sredstva koja su ostvarena prodajom zaplijenjene imovine bit će uplaćena vanbudžetskim fondovima: Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje, Federalnom zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja, Federalnom zavodu za zapošljavanje i u budžete kantona i općina u zavisnosti od vrste dugovanja poreznog obveznika.

Za kupovinu još dva građevinska zemljišta u vlasništvu poreznog obveznika ATP „Špedicija“ d.d. Bugojno kao i za imovinu poreznih obveznika: „Visokogradnja“ d.d.  Donji Vakuf i „Fin“ d.o.o Fojnica, koja je također bila predmet direktne prodaje, nije bilo zainteresiranih kupaca.

(Fena)