U novembru u Sarajevu o državnoj imovini bivše SFRJ

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je danas Informaciju Ministarstva finansija i trezora o aktivnostima na provedbi Sporazuma o pitanjima sukcesije, u kojoj je naglašena opredijeljenost Bosne i Hercegovine da se ovaj sporazum što prije provede u punom opsegu.

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 22.10.2015 16:38
Bosna i Hercegovina bit će domaćin sastanka Stalnog zajedničkog odbora visokih predstavnika država nasljednica bivše SFRJ, koji bi trebao biti održan 11. novembra ove godine u Sarajevu. Na ovom važnom sastanku, koji se prvi put održava nakon 2009. godine, BiH će predstavljati ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, koji je bh. predstavnik u Stalnom zajedničkom odboru visokih predstavnika država nasljednica.

Vijeće ministara BiH prije ovog sastanka razmotrit će sveobuhvatnu informaciju o aktivnostima na provedbi Sporazuma o pitanjima sukcesije, koju će pripremiti Ministarstvo finansija i trezoru u sklopu priprema za sastanak.   

Provođenjem Sporazuma o sukcesiji Bosna i Hercegovina će dobiti preostala novčana sredstva  iz raspodjele zajedničke aktive bivše SFRJ, kao i imovinu koja pripada BiH u skladu s pojedinim aneksima Sporazuma (DKP i imovina u drugim republikama bivše SFRJ), saopćeno je iz Službe za informiranje VMBiH.

(Fena)