Platini: Blatter želi da me uništi

Predsjednik UEFA Michael Platini priznao je da nema pisani ugovor o tome da je 2011. primio dva miliona švicarskih franaka od prvog čoveka FIFA Seppa Blattera.

  • Kategorija Sport
  • Objavljeno 19.10.2015 15:04
Zbog toga su švicarske vlasti prije deset dana pokrenule istragu, a Platini i Blatter prošle nedjelje su suspendovani na 90 dana dok traje istraga.
Blatter je prošle nedelje rekao da je novac koji je dao Platiniju za savjetodavne usluge bio dio "džentlmenskog sporazuma".
Platini je u intervjuu francuskom "Le mondu" potvrdio da je sporna isplata obavljena "sporazumom dvojice ljudi" što je, kako on tvrdi, dozvoljeno po švicarskim zakonima.
- Usmeni ugovor važi kao i pisani - naglasio je Platini.
On je insinuirao da Blatter, po njegovom mišljenju ,"želi da ga politički uništi" preko ovog skandala sa isplatom novca, s obzirom na to da su mu se time drastično smanjile šanse da bude izabran za predsjednika FIFA.
Platini je do ove istrage važio za favorita na predsjedničkim izborima koji su zakazani za februar 2016.
- Sramota me je što mi se ime provlači kroz blato - rekao je Platini.
Nogometna asocijacija Engleske suspendovala je prošle nedjelje podršku Platiniju u njegovoj kandidaturi za prvog čovjeka FIFA, iako su ga prethodno podržala sva 54 člana UEFA, prenosi Tanjug.

(Fena)