Arapi i Koreanci zainteresovani za izgradnju kliničkog centra u Hadžićima

Sa ponosom mogu kazati da smo najozbiljniji kandidati za dobijanje projekta vrijednog nekoliko stotina miliona KM. Radi se o izgradnji savremenog kliničkog centra za područje Balkana kojeg bi finansirali investitori iz Južne Koreje i Arapi, rekao je načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 06.01.2016 19:05
On je istakao da se radi o lokaciji Suhodol, gdje je nekada i bila bolnica.

- Ovaj projekat vodimo sa Vladom KS, a očekuje se zapošljavanje više od 2.000 ljudi - najavio je Ejubović.

Naveo je i da im je prirotitt zapošljavanje. Općina je kupila 100 dunuma bivšeg PDI "Bjelašnica" i to će zemljište urediti i ponuditi stranim i domaćim investitorima. Daće izuzetno povoljne uslove onim ulagačima koji budu garantovali što veći broj zaposlenih.

- To je najatraktivnija lokacija u KS-u. Nastavit ćemo i sa našim opredjeljenjem da razvijamo visoki turizam. Istina je da mi u Hadžićima nismo imali dodir sa turizmom i da tu imamo vrlo malo iskustva. Međutim, svaku, pa i najmanju šansu ćemo iskoristiti da stvorimo radna mjesta. "Sarajevo Resort" na Oseniku je završen, Adrenalin park "Crepljani" je u poodmakloj fazi izgradnje, a u novoj građevinskoj sezoni krenuće izgradnja hotela na Vilovcu - Tarčin.

(indikator.ba)