BH Pošta i u 2016. godini u službi redovnije isplate penzija

Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH, posjetio je BH Poštu u utorak, 05. januara 2016. godine, i tom prilikom se sa Mirsadom Mujićem, generalnim direktorom BH Pošte, zanimao za poslovanje, stanje i ciljeve Preduzeća u narednom periodu.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 06.01.2016 14:19
Po završetku posjete, direktor Mujić je izjavio: 

- Za javnost je posebno zanimljiva informacija, koju smo i ministru saopćili, da ćemo mi u BH Pošti i u ovoj, 2016. godini, staviti na raspolaganje naša sredstva kako penzioneri, koji su ostali vjerni u svom opredjeljenju da preko Pošte primaju svoje zarađene penzije, ne bi dugo čekali da im poštar sa penzijom pozvoni na vrata i donese penziju. Na ovaj način penzije će biti redovne bez obzira na tempo uplate sredstava iz Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje. 
Kao društveno odgovorno preduzeće, jako smo osjetljivi na penzionere kao jednu od ugroženih kategorija našeg društva. Upravo zbog toga činimo napore da poštari što prije dostave penzije, iako je, po važećim aktima, naša obaveza da isporučimo penzije u roku od 15 dana od dana prebacivanja sredstava za isplatu penzija na naš račun. S tim ciljem, evo, stavljamo na raspolaganje i sredstva BH Pošte, saopćeno je iz BH Pošta.

(indikator.ba)