SIPA ponovo u Pavlović banci

Direktor Pavlović banke u Bijeljini Ružica Janković izjavila je Srni da su policijski inspektori Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH danas ponovo u sjedištu banke tražili informacije u vezi sa istragom o kreditu predsjednika manjeg bh. entiteta Milorada Dodika. "Predmet njihove posjete isti je kao i prethodni put, s tim da su ovaj put tražili nešto više dodatnih informacija i Banka je na raspolaganju da im to omogući", rekla je Jankovićeva.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 05.01.2016 16:43
Prema njenim riječima, zaposleni u Banci koji su zaduženi za pojedine sektore bili su u kontaktu sa istražiocima i njihova saradnja je bila obostrano korektna.

"Njima je već dostavljena dokumentacija koju su tražili, sasvim korektno i profesionalno su odradili svoj posao i mi smo na isti način udovoljili zahtjevima", istakla je Jankovićeva.

Ona je navela da Pavlović banka radi nesmetano, kao i svaki radni dan.

Policijski službenici SIPA-e jutros su, po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, započeli pretres prostorija Pavlović internacional banke u Bijeljini i njenim filijalama u Banjoj Luci i Doboju, te na još dvije lokacije na području Bijeljine.

Pretresi se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz za izvršenje krivičnog djela pranje novca, saopćeno je iz SIPA-e.

Prethodno je SIPA po istom predmetu bila u Pavlović banci 18. novembra prošle godine.

(indikator.ba)