Krivaja Mobel i dalje u problemu sa radnicima

Uprava preduzeća "Krivaja-Mobel" d.o.o. saopćila da "nelegalna grupa radnika", jer u "Krivaji-Mobel" nema legalno registrovanog sindikata, instruirano od pojedinaca izvan preduzeća vrlo često neskriveno ispoljavajući i nacionalnu netreperljivost naspram sastava ortačke grupe, žele ilegalnim sredstvima spriječiti okončanje uknjižbe imovine i nesmetan uvoz i izvoz roba kao i ulazak i izlazak radnika koji žele raditi.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 04.01.2016 09:22
Tvrde da takvim svojim postupcima nanose ogromnu štetu preduzeću i dovode u pitanje nastavak njegovog rada, pa time i svoja radna mjesta.

Iz Uprave ističu da su imovinu "Krivaje" u stečaju kupila, a ne privatizirala putem javnog poziva četri pravna lica "Marić-Žepče" d.o.o., "Prograd" d.o.o., "Makro Drvo" d.o.o. Žepče i "Fedis" d.o.o. Zavidovići.

- Sve obaveze po kupoprodajnom ugovoru u potpunosti su izvršene o čemu posjedujemo i notarski obrađenu Izjavu od Odbora povjerilaca, odnosno stečajnog Upravitelja "Krivaje", a za kupljenu imovinu u potpunosti je plaćen porez na promet i predata sva zakonski propisana dokumentacija za uknjižbu kupljene imovine - saopćeno je iz Uprave preduzeća "Krivaja-Mobel".

(biznis.ba)