Efendić: Prioritet projekti koji mijenjaju izgled opštine

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić kazao je da su tokom ove godine realizirani brojni projekti, istaknuo njihov i značaj projekata u godini koja slijedi te naglasio da se radi o projektima koji mijenjaju izgled općine i popravljaju kvalitet života stanovništva.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 30.12.2015 15:34
U današnjem susretu s novinarima istaknuo je da je Općina Novi Grad u godini koja je na izmaku imala znatno veće prihode nego lani, te naglasio da značajna budžetska sredstva izdvajaju za realizaciju socijalnih programa.

Govoreći o rezultatima u ovoj i planovima za narednu godinu spomenuo je po pet najznačajnijih projekata. Načelnik Efendić istaknuo je značajne rezultate postignute u oblasti privrede te naglasio da je i interes ulagača veći „kad se pokažete da ste dinamičan partner, kao neko ko odgovara na zahtjeve i prijedloge“.

Za godinu koja slijedi najavio je, između ostalog, i investiranje u izradu novih dizajnerskih rješenja koja će znatno uljepšati naselja a rezultirati kontroliranim parkiranjem vozila, poštivanjem pješačkih zona, ali i zelenih površina. Planirano je to na području cijele općine, a u 2016. godini krenut će se od trga u C-fazi na Ali-pašinom Polju.

Među značajnim projektima Efendić je izdvojio i biciklističku stazu po čemu je Novi Grad postala prva općina u BiH te najavio nastavak izgradnje te staze do Dobrinje.

(Fena)