Banja Vrućica: 200.000 noćenja u 2015. godini

Zdravstveno turistički centar (ZTC) "Banja Vrućica“ u 2015. zabilježio je više od 200.000 noćenja što je najbolji rezultat u posljednih 25 godina.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 30.12.2015 12:01
"S velikim zadovoljstvom možemo da kažemo da smo i ovoga puta, ne samo ispunili, nego i premašili poslovni plan. Rekordan broj noćenja dokaz je kvaliteta usluga koje pružamo i veoma smo zahvalni svim našim gostima koji su taj kvalitet i prepoznali", kazao je generalni direktor ZTC-a "Banja Vrućica“ Aleksandar Radošević.

Od navedenog broja noćenja 65 posto čine domaći, a 35 posto gosti iz inostranstva. Najveći broj stranih gostiju i ove godine dolazi iz Hrvatske, Srbije i Slovenije a najveći porast ino gostiju zabilježili su gosti iz Njemačke. Radošević je naglasio da je u protekloj godini u Banji Vrućici ostvareno i nekoliko značajnih investicija. Pored renoviranja hotela "Hercegovina“ početkom godine, nedavno je završena i investicija izgradnje podzemnog koridora dužine 115 m između hotela "Kardial“ i "Posavina“ i zdravstvenog dijela.

"Ta investicija, zajedno s izgradnjom trga ispred hotela Posavina iznosila je oko 650.000 KM i finansirana je vlastitim sredstvima. Njenim završetkom stvoreni su uslovi nesmetane zdravstvene rehabilitacije i tokom zimskog perioda jer gosti ne moraju izlaziti na hladan vazduh kada idu na terapije. Sam trg dodatno je uljepšao prostor ispred hotela i već je postao veoma popularan među posjetiocima", dodao je Radošević.

Pored toga, ove godine u Banji Vrućici instalirali su hiperbaričnu komoru i slanu sobu a povećana su i mjesečna primanja radnika. Za izvanredne rezultate poslovanja svim zaposlenim u Banji Vrućici isplaćene su tradicionalne božićnice, saopćeno je iz ZTC Banja Vrućica. 

(Fena)