Rahimić: Želio sam pomoći Bosni kada joj je bilo najteže

Rukometaš Bosne Emir Rahimić, koji je sredinom novembra došao je u sarajevski klub sa željom da pomogne da se ekipa, koji se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, vrati na pravi kolosijek, još nije odlučio da li će ostati u Sarajevu.

  • Kategorija Sport
  • Objavljeno 28.12.2015 13:01
Ističe da mu je zadovoljstvo igrati za klub u kojem je nastupao prije deset godina, ali da je svjestan da je u najboljoj prilici da "unovči" skoro dvije decenije bavljenja rukometom.

"Srce vuče na jednu stranu, a razum i opšta ekonomska situacija na drugu. Svjestan sam da sam sa svojih 28 godina u najboljoj prilici da unovčim skoro dvije decenije bavljenja rukometom, tone znoja, veliki broj povreda i ostalih odricanja, a s druge strane tu je moje lično zadovoljstvo koje osjećam igrajući za sarajevskog giganta. Mene je sarajevska publika kupila još prije 10 godina, kada sam kao osamnaestogodišnjak imao čast da obučem bordo dres, a i sada, kada je Bosna proživljavala najteže trenutke od svog osnivanja", naglasio je ovaj rukometaš.

Naglasio je da mu je želja bila da pomogne skupini "dobrih ljudi, entuzijasta, koji su se prihvatili posla sa željom da spriječe gašenje kluba". "Odigrao sam preostalih pet kola prve polusezone za Bosnu, te smo pobijedili u tri utakmice. Smatram da je stvorena solidna osnova i realne pretpostavke da Bosna s još nekoliko pojačanja, sezonu završi u gornjem dijelu tabele", izjavio je Rahimić.

Ovaj 28-godišnji igrač prvi put je zaigrao za Bosnu 2005., kada je sarajevska ekipa bila jedna od najkvalitetnijih i najorganizovanijih u državi. Iako je u Bosni proveo relativno kratak period, ta godina ga je, kako kaže, zauvijek vezala za klub. Rahimić nikada nije zaigrao za reprezentaciju BiH, ali ne odustaje od tog cilja. Nalazi na širem spisku selektora Dragana Markovića za predstojeće utakmice reprezentacije BiH u januaru.

(Fena)