Argentincu izvađena čačkalica iz srca

Argentinac Horasio Videla je mjesecima bolovao od raznih infekcija, sve dok mu hirurzi iz srca nisu izvadili čačkalicu koju je progutao dvije godine ranije, a da to nije ni znao.

„Znali smo da treba da izvadimo strano tijelo. Mislio sam da će to biti kateter. Kada sam kolegama rekao da je u pitanju bila drvena čačkalica nisu mi vjerovali. Govorili su mi kako starim i kako trebam ići u penziju, te da sam poludio“, kroz smijeh kaže hirurg Fernando Sičero.

On je objasnio da je čačkalica prošla iz digestivnog trakta u krvni sistem sve do srca. „Srećom, pa je riječ o jakom i zdravom muškarcu,“ naveo je ljekar.

„Proveo sam šest mjeseci između bolnice i kuće. Osjećao sam da me nešto bode u srce,“ kazao je 42-godišnji Videla. Tokom poslednjih nekoliko mjeseci izgubio je sedam kilograma.

 „Imao sam visoku temperaturu, a ljekari nisu znali šta mi se dešava. Kada jedete, dobro žvaćite,“ poručio je Videla u razgovoru sa novinarima.

Dr Sičero je naveo da su u medicinskim analima zabilježena još dva takva slučaja, jedan koji se dogodio u Japanu 1972. i jedan u Kini od prije pet godina.

(kkd)