Mališani oduševili publiku igranjem fudbala odjeveni u balone

Mještani turskog turističkog grada Bodruma danas su imali priliku uživati u nesvakidašnjem prizoru na terenima fudbalske škole Goztepe gdje su fudbaleri najmlađeg uzrasta igrali fudbal, ali odjeveni u specijalne balone.

Fudbal mališana u balonima privukao je veliku pažnju javnosti, a treneri su imali pune ruke posla da priteknu u pomoć „pjetlićima“ koji su imali poteškoće u kretanju, ali i mamili osmijehe prisutnih. Trener Emrah Catak je novinarima pojasnio da je riječ o izuzetno popularnoj vrsti rekreativnog sporta u nekim dijelovima Evrope, no da je prvi put organiziran u Bodrumu.

Najavio je da će uskoro biti postavljen i poligon na kojem će i odrasli moći igrati fudbal u balonu. Među okupljenima je bio i poznati turski fudbaler Kaan Cakir koji je sina doveo da se okuša u igri u balonu, a tom prilikom je kazao da je fudbal sam po sebi izuzetno popularan i dobar sport za zdravo odrastanje i odgajanje djece. "I moje dijete trenira fudbal. To je sport koji podučava disciplinu, druženje i zajednički duh“, poručio je Cakir.

(AA)