Arix Tenzo zamirisao na policama Binga

Nakon što je prije dva dana počela proizvodnja prepoznatljivog Ditinog deterdženta, jučer su u Bingov hipermarket u Tuzli stigle su prve količine deterdženta za veš Tenzo.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 25.12.2015 15:31
"Svi su s nestrpljenjem čekali da naši uposlenici iznesu kutije i možemo reći da su prve reakcije veoma pozitivne. Dugo očekivani "prašak" zamirisao je u marketu i odmah našao mjesto u korpama naših kupaca", navode iz Binga. Velikom broju predstavnika medijskih kuća iz cijele Bosne i Hercegovine obratio se Nedžad Gavranović, rukovodilac prodaje u Diti, rekavši da je Dita prošla kroz niz poteškoća da bi proizveli deterdžent. Također je rekao da su radnici Dite duže od tri i po godine proveli protestujući u krugu "Dite" i na ulicama Tuzle zbog, kako su rekli, kriminalnih radnji i potkradanja fabrike.

Nakon što su očistili fabriku i mašine, u junu ove godine radnici su pokrenuli proizvodnju uz pomoć sirovina koje su imali na stanju, a sa materijalima i plasmanom robe podršku im je pružio trgovački lanac Bingo. "Pet mjeseci smo osposobljavali parovod i pogon za proizvodnju praškastog deterdženta, a sirovinu je opet obezbijedio Bingo", podsjetio je on.

"Ponovo smo odlučili pomoći Diti. Finansirali smo sirovinu, deterdžent je na policama, a dalje je na kupcima. Prema podacima o prodaji, 3De je postigao veliki uspjeh u Bingu, a očekujemo da će i Tenzo zauzeti svoje mjesto na tržištu. Ipak je ovo kvalitetan deterdžent, rađen po tradicionalnoj recepturi Dite iz predratnog perioda. Po reakcijama kupaca, sigurno će i u Diti biti zadovoljni rezultatima", kazala je Tatjana Paunoski iz Službe za odnose s javnošću kompanije Bingo.

Već danas je Tenzo stigao u više od 50 naših trgovina, a tokom vikenda će biti u svim. Prodaja je odlično krenula, a kupci  već šalju svoje fotografije s Tenzom.

(akta.ba)